Blog

Consolida el seu model cooperatiu i inicia el seu enlairament ecològic

Amb la finalitat de presentar els resultats de l'exercici 2017, Benihort va celebrar este dijous 21 de juny la seua Assemblea General Ordinària davant un centenar de socis en el saló d'actes de les seues instal·lacions del Polígon El Collet de Benicarló. Els gairebé 40 milions d'euros de volum de negoci situen a la cooperativa benicarlanda entre les 4 cooperatives agrícoles més importants de la Comunitat Valenciana. L'empresa del Maestrat afronta també el repte de la producció ecològica.

De l'Informe Anual de Benihort es desprèn que la cooperativa de Benicarló ha facturat 39.870.138€ en la campanya 2017 i ha registrat 71.834 tones en volum comercialitzat de les seues fruites i hortalisses. El seu president, Vicent París, ha ressaltat que ”el model de la cooperativa benicarlanda ha sabut consolidar-se en aquestes set dècades de vida” i ha insistit “en la importància de seguir guanyant volum, diversificant productes i varietats i, fer-ho de manera racional, i optimitzant la gestió de tots els serveis cooperatius”.

Secció hortofrutícola

El gran motor de la Cooperativa de Benicarló és, sens dubte, la secció hortofrutícola, però compte també amb altres serveis d'importància com: Subministraments i Goteig, Planters, Supermercat, Gasolinera, Assegurances, Telefonia, així com Administració, Assessorament energètic i la tenda online www.benihort.com

Tant en l'àrea d'Hortalisses com en la de Cítrics, la cooperativa de Benicarló està acreditada en GlobalGap, Graps, BRC i IFS, normatives de qualitat que exigeixen els clients, sobretot, en exportació.

Pel que fa a l'àrea d'Hortalisses, el director-gerent, Guillermo Edo, ha recordat que "la carxofa de Benicarló seguix reportant un important valor afegit a la producció d'hortalisses, situant-se en el segon producte comercialitzat (4.427.444 kg), per darrere del primer en volum de producció, que és la síndria (13.539.315 kg)".

Però la ferma aposta de Benihort en esta àrea en els pròxims 4 anys és convertir un 10% de la seua producció convencional en producte biològic. En la passada campanya 2017 ja es van comercialitzar xicotetes quantitats de síndria i carxofa ecològica i en la pròxima s'espera anar incorporant la resta d'hortalisses del seu catàleg comercial fins a aconseguir en 3 anys arribar a una producció de 3.500 tn d'hortalisses. La cooperativa de Benicarló contempla també la conversió a 4 anys dels seus cítrics i aconseguir així una producció de 4.500 tn.

Finalment, el director-gerent de Benihort, Guillermo Edo, ha posat l'accent en la importància del model cooperatiu dins de la Comunitat Valenciana amb 374 entitats unides al món agrícola amb una massa social de 193.948 persones, segons dades de l'Informe Socioeconòmic del Cooperativisme Agroalimentari Valencià 2016. Benihort, que el 31 de maig va complir 72 anys, compte actualment amb 1745 socis.


No puedes realizar comentarios si no aceptas las cookies de Disqus. Pincha aquí para aceptarlas.

Atenció a clients
Tenda en línia

964 467 013 - 696 766 927

Teléfono para atender tus dudas de compra online

Dilluns a divendres 9.00/13.00 i 15.00/18.00

Com comprar?

Fes clic ací i
t'expliquem tots els passos

En 24/48 hores
on tu vulgues

Només península (Illes consultar)

Subscriu-te a la nostra newsletter

Rep més informació de Benihort subscrivint-te al nostre butlletí de notícies. Introdueix la teua adreça de correu electrònic per a estar al dia de les nostres novetats, promocions i ofertes.

Si us plau, abans de donar-li a enviar, has de llegir tambén la informació bàsica sobre Protecció de Dades que trobaràs en l' Avís legal del nostre web. Mitjançant la teua subscripció, la cooperativa declara haver aconseguit i obtingut el teu consentiment exprès, amb la finalitat d'estar al dia de les nostres novetats, promocions i ofertes.