Blog

La Cooperativa de Benicarló està immersa en la seua intensa campanya de meló d'Alger 2018, en la qual preveu comercialitzar 10.000 tones. El dolç d'estiu de Benihort s'ha convertit en el producte estavella de la temporada estiuenca de la cooperativa benicarlanda, que dedica també una part de la seua collita al meló ecològic. Tot i que la producció enguany és un 10% menor a la planificació inicial, s'espera tancar la campanya amb un balanç positiu.

Benihort produeix síndria ratlladada i negra sense llavors, d'excel·lent qualitat i d'intens i dolç sabor, d'entre 11 i 12 graus Brix. 20 són els productors de síndria de la Cooperativa de Benicarló que conreen 120 has. Aquesta superfície, traduïda a volum de producció, ens indica que la Cooperativa de Benicarló comercialitzarà aproximadament 10.000 tones en aquesta campanya 2018.

Depenent de la climatologia de la temporada, el cicle natural de la collita de síndria a Benihort va de finals de juny o principi de juliol, a la fi d'agost. Tot i això, tal com explica el cap d'Hortalisses, Sebastián Torres: “Enguany hem començat amb 10 dies de retard, respecte a una campanya normal, i amb una certa disminució de volums que ens portarà a finalitzar-la a mitjan d'aquest mes. En els primers qualls de la planta, ha fallat el fruit, la qual cosa significa un 10% menys de la producció que preveiem. Per tant, la campanya ha estat molt concentrada en 3 setmanes i en 10 o 12 dies podem finalitzar-la”.

Malgrat la disminució de producció, respecte al 2017, el cap d'Hortalisses, Sebastián Torres, considera que la campanya serà positiva: “comencem amb preus bastant baixos, ja que a Europa no feia molta calor, hi havia sobreproducció a Espanya i també una sobreoferta de d'altres països productors. Però aquesta tendència ha canviat des de fa 15 dies i hi ha certa millora. La major demanda a nivell europeu i nacional coincideix amb un xicotet buit de producció en el mercat que ens afavoreix (entre el final de la campanya de Múrcia-Almeria fins a l'inici de la de La Manxa). Com estem en plena producció, aquest buit de 10 dies ens permetrà millorar en preu i penso que podrem tancar la campanya en positiu”.

Per la seua banda, el director-gerent de Benihort, Guillermo Edo, ressalta que “la campanya de síndria en el nostre magatzem d'Hortalisses és molt intensa. Arribem a entrar 500.000  de quilos al dia i hi ha actius 3 torns de treball de dilluns a dissabte”. El meló Benihort es consumeix en en mercats nacionals i, aproximadament, un 40% es destina a l'exportació. Països com Alemanya, França, Polònia, Portugal, Holanda, República Txeca o Suècia són els seus principals consumidors.

Oferta estiuenca

Altres productes del catàleg d'estiu de Benihort són el pebrot italià (700.000 quilos) i la tomaca d'hivernacle (650.000 quilos). Al mateix temps, en aquests dies es preparen les terres per a plantar les Carxofes de Benicarló amb Denominació d'Origen.


No puedes realizar comentarios si no aceptas las cookies de Disqus. Pincha aquí para aceptarlas.

Atenció a clients
Tenda en línia

964 467 013 - 696 766 927

Teléfono para atender tus dudas de compra online

Dilluns a divendres 9.00/13.00 i 15.00/18.00

Com comprar?

Fes clic ací i
t'expliquem tots els passos

En 24/48 hores
on tu vulgues

Només península (Illes consultar)

Subscriu-te a la nostra newsletter

Rep més informació de Benihort subscrivint-te al nostre butlletí de notícies. Introdueix la teua adreça de correu electrònic per a estar al dia de les nostres novetats, promocions i ofertes.

Si us plau, abans de donar-li a enviar, has de llegir tambén la informació bàsica sobre Protecció de Dades que trobaràs en l' Avís legal del nostre web. Mitjançant la teua subscripció, la cooperativa declara haver aconseguit i obtingut el teu consentiment exprès, amb la finalitat d'estar al dia de les nostres novetats, promocions i ofertes.