La cooperativa benicarlanda ha acollit una “Jornada teòric-pràctica de Calibratge d’Atomizadors”, dirigida als socis de l’àrea de Cítrics. En ella es van aportar pautes als agricultors per a millorar l'eficiència dels tractaments en citricultura, i minimitzar els efectes de plagues tan difícils com l'aranya, aconseguint així millorar la qualitat de la collita, a través d'esta maquinària d'aplicació i protecció d’arbres fruiters.
Per a poder prevenir i combatre malalties i plagues és indispensable dur a terme un tractament eficient que assegure la productivitat, la qualitat final del cultiu i la sostenibilitat amb el medi ambient. Aprofitant l'inici de la campanya de tractaments, la cooperativa de Benicarló va programar esta jornada el divendres 4 de maig, que es va iniciar per part del cap de Producció, Javier Rillo donant la benvinguda als més de 30 assistents. L'acte va continuar amb la xarrada “Evolució de l'aranya en els últims anys i la seua problemàtica“, que va anar a càrrec de l'enginyera agrònoma de l'àrea de Cítrics, Pilar Monfort.
A continuació, José Miguel Fibla, tècnic especialista en cítrics del Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries de la Generalitat de Catalunya (IRTA), va abordar en una xarrada informativa el tema del calibratge i posada a punt d’atomizadrs per al tractament de plagues internes. Fibla va explicar que “l'ús del turboatomizador està completament estès en la citricultura actual i, li ha guanyat terreny al mètode de la pulverització mitjançant pistoles. A més, permet accelerar els treballs d'aplicació de fitosanitaris i, al mateix temps, incrementa l'efectivitat dels tractaments”. Durant la seua exposició, l'expert en cítrics també va fer referència als principis generals del calibratge, als paràmetres de la seua aplicació i a l'elecció de filtres, entre d’altres qüestions.
Després de l'exposició teòrica, la jornada de calibratge d’atomizadors va seguir a la parcel·la d'un dels socis de la cooperativa, on es va poder veure in situ tot allà exposat durant les xarrades.